Home » Egyéb » Gyékényes Winter Carp Cup nemzetközi bojlis nagyhal fogó verseny

Gyékényes Winter Carp Cup nemzetközi bojlis nagyhal fogó verseny

A Gyékényes és Környéke Horgász- és Szabadidő egyesület szervezésében 2020. november 21-28. között megrendezésre kerül az

  1. Gyékényes Winter Carp Cup

nemzetközi bojlis nagyhal fogó verseny!

A tó messze híres nagyhalai, gyönyörű környezete, különleges horgászterepe és mélységéből is adódó változatos formái mind lehetővé teszik az igazi kihívásokra vágyó horgászoknak, hogy itt, Gyékényesen hatalmas, kapitális halakat csaljanak horogra.

Kihívás, türelem, taktika mellett a kitartás, a küzdeni tudás, az adrenalin mind együtthatója annak, hogy az igazi kapitális nagyhalak a merítőbe kerüljenek. Minden horgász vágya, hogy életében legalább egyszer találkozzon a tó igazi „öreghölgyeivel”, s ezen rangban elől álló halaknak is tiszteletet adva más horgászoknak is hasonló élmény adás céljából a szeretet élőhelyére visszaengedje.

Ezen különleges kapcsolat horgász és hal között arra sarkalt minket, hogy olyan versenyt hozzunk Gyékényesre, kihasználva a tó nagyhalállományát, melyre a világ talán legjobb horgászai is felkapják a fejüket, és szerencsét próbálnának ezen a számunkra értékes somogyi gyöngyszemen, a Kotrón.

Nehéz dolgunk nem volt, hiszen a verseny előkészületek hallatán a már itt a világ sok részéből nálunk szerencsét próbáló horgászok, valamint a rengeteg kapitális hal kifogásáról készült fotók, beszámolók felkeltik szinte mindenhol a pecások figyelmét, reméljük, hogy az ide érkező versenyzők tanui és tovább hírmondói lehetnek tavunk és a belőle áradó kincseinknek akár az áhított nagy hal vagy a táj adta természeti értékek szépségében, s ezek az élmények arra sarkalják majd őket, hogy a közeljövőben is szerencsét próbáljanak nálunk.

A versenyt igazán a november végi időpont is nehezíti, amikor már az időjárás nehézségeit is el kell viselni az embernek.

Az egyesület a verseny idejére a következő rendelkezéseket hozza:
– a kijelölt horgászhelyek a versenyzők számára lesz fenntartva, ezen helyeken horgászni nem lehet.
– behúzos szereléssel csak a versenyre nevezettek horgászhatnak, mindenki más csak partról bedobós készséget alkalmazhat az egész vízterületen, kivételt képez ez alól az A szektor

A mellékelt link megnyitásával elérhető a versenykiírás és a teljes versenyszabályzat:
https://www.facebook.com/events/248806269484633/

A versenyről személyesen is érdeklődhet – KÁPOLNA LÁSZLÓ (06303414212)

Kérünk minden horgászt, hogy pecatúráik szervezése során a verseny időpontját és azon időszakra hozott rendelkezéseket vegyék figyelembe!

Reméljük, hogy az év vége felé megrendezésre kerülő nemzetközi verseny nem okoz majd a horgászoknak problémát. Közös érdekünk, hogy ide a világ minden részéről érkező – talán a világ legjobb – horgászai jó hírét vigyék a tavunknak, hiszen ebben óriási reklámpotenciál van, hacsak arra gondolunk, hogy ezen horgászok mögött a legnagyobb csali- és horgászcikk előállító szponzorok vannak.

Évtizedek mentek el úgy , hogy nem használtuk ki a tóban rejlő lehetőségeket, talán ez is egy a sok közül, mely jó útra vihet minket a közeljövőben. Minden lehetőséget meg kell ragadni, ki kell aknázni. Egyesületünk azon dolgozik, hogy tavunk és környezete fejlődhessen, az elmúlt időszak nehézségeit leküzdve a haladás útjára léphessen.

Minden versenyzőnek sok szerencsét és sportszerű versenyzést kívánunk!

Tisztelettel: Bognár Barnabás FBe